Păţanie mai puţin obişnuită a unui tânăr orădean care, luna trecută, s-a ales cu dosar penal pentru alcool la volan, după ce s-a clătit cu apă de gură Listerine. Deşi cele două analize de sânge au indicat o alcoolemie „0", adică nu pusese picătură de alcool în gură, permisul de conducere i-a fost „sechestrat” mai bine de 5 săptămâni. „Mergeam la serviciu, dimineaţa la 7, şi înainte să ies din casă m-am clătit cu apă de gură Listerine”, a povestit Alex Stîngu pentru publicația locală Bihoreanul.

EtilotestFoto: Politia Romana

Cinci minute mai târziu, la volanul maşinii fiind, l-a oprit un echipaj al Poliţiei Rutiere, iar unul dintre agenţi l-a pus să sufle şi în etilotest, aparatul indicând o alcoolemie de 0,52 în aerul expirat, adică peste 0,4 mg/litru alcool pur în aerul expirat, limita peste care constituie infracţiune.

Ca atare, Stîngu s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, iar permisul de conducere i-a fost reţinut.

Tânărul a fost dus, tot atunci, şi la analize de sânge, care, însă, au indicat la ambele probe zero, adică faptul că nu băuse.

„Deşi mi s-a spus că îmi va fi restituit în momentul în care vor veni rezultatele probelor, nu l-am primit nici acum, după mai bine de 5 săptămâni”, a spus Stîngu.

Citește povestea integral pe Bihoreanul.