La presiunea tabloidelor, Andy Wachowski, care a regizat impreuna cu fratele sau Matrix, a anuntat ca este femeie si se numeste in prezent Lilly, la patru ani dupa ce fratele sau a devenit Lana, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Schimbare de sex senzationala - fratii Wachowski devin surori", a anuntat Andy Wachowski, 48 de ani, intr-un comunicat transmis Windy City Times, o publicatie LGBT din Chicago.

"Este cel mai mare titlu pe care il asteptam anul trecut", a scris Lilly Wachowski, explicand ca numeroase tabloide au amenintat-o in urma cu un an ca anunta evenimentul, impotriva vointei sale.

Ea a anuntat ca a decis sa grabeasca anuntul dupa ce a fost abordata la locuinta sa de un reporter al tabloidului britanic Daily Mail.

"A inceput sa imi explice ... ca trebuie neaparat sa ma intalnesc cu el maine sau poimaine sau saptamana viitoare pentru a fi fotografiata si sa imi povestesc istoria care este atat de interesanta", a adaugat Wachowski.

"Sa fii transsexual nu e usor. Traim intr-o lume binara (...) Aceasta inseamna ca, atunci cand esti transsexual, trebuie sa infrunti realitatea dura de a trai intr-o lume care este evident ostila", a explicat ea.

Wachowksi a confirmat ca este in faza de "tranzitie", fara a evoca specific o interventie chirurgicala.

"Stiam ca la un moment dat trebuia sa dezvalui public (...) Voiam doar, aveam doar nevoie de un pic mai mult timp pentru a fi ok in mintea mea, pentru a ma simti usurata. Dar, aparent, nu m-au lasat sa decid".

Sora sa, Lana, 50 de ani, si-a anuntat public schimbarea de sex in 2012, cand a renuntat la fostul sau prenume, Larry.

Aceasta transformare era obiectul zvonurilor de mult timp dar nu fusese divortata. Larry Wachowski a divortat in 2009 si s-a recasatorit cu o femeie in calitate de Lana.

Wachowski au facut primul lor film impreuna un 1996 dar sunt cunoscuti in special pentru trilogia Matrix, care a generat venituri de peste 1,5 miliarde de dolari in intreaga luma.