Pentru ca tot mai multi oameni lanseaza drone in aeroporturi sau in diverse locuri publice, politia olandeza s-a gandit la o solutie inedita: vulturii. Se fac teste, iar pasarile sunt invatate sa trateze dronele precum o prada si sa le doboare. A fost facut piblic si un mic filmulet demonstrativ.

Vultur in zborFoto: Captura YouTube

Reuters scrie ca olandezii iau in calcul mai multe solutii in lupta cu numarul tot mai mare de drone lansate de amatori. Ar putea fi date jos cu ajutorul unor plase sau ar putea fi chiar luate la tinta cu mici racheta.

Se testeaza insa si o solutie mai simpla: dronele ar putea fi "vanate" de vulturi. Se fac teste, iar pasarile de prada au aratat ca pot sa doboare dronele fara sa se raneasca. O problema este insa ca in aceste teste sunt distruse multe drone, astfel ca solutia nu este atat de ieftina cum s-ar parea la prima vedere.

Acum se testeaza si ce impact au aceste teste asupra pasarilor de prada si intrebarea este cum vor reactiona vulturii daca vor fi pusi sa vaneze drone in zone cu foarte multa lume

Pana la final de an se va lua o decizie.