Un cuplu din Cincinnati (Ohio) a instalat in fata casei, pentru al doilea an consecutiv, o scena a Nasterii Domnului in care personajele biblice, inclusiv Pruncul Iisus, apar sub forma de zombi, scrie New York Times. Scena a starnit obiectii si critici din partea oficialilor locali si a grupurilor religioase.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jasen and Amanda Dixon au documentat intregul proces de construire a scenei Nasterii Pruncului Iisus pe pagina de Facebook Zombie nativity scene.

In scena biblica apar, sub forma de zombi, Fecioara Maria, Iosif, cei trei magi de la Rasarit si Pruncul Iisus in iesle. Pe fundal se aude o versiune ciudata a cantecului de Craciun "Silent Night". Noaptea , scena este iluminata multicolor.

Anul trecut, scena a fost instalata in incercarea de a aduce vizitatori intr-o casa din localitate presupus bantuita, iar Jasen Dixon a declarat pentru postul local 12 WKRC-TV ca a decis sa reinstaleze scena pentru ca s-a bucurat de popularitate in randul localnicilor.

Insa nu toate lumea a apreciat ideea familiei Dixon.

Problemele au inceput anul trecut, cand oficialii locali i-au informat ca nu detin aprobare sa construiasca scena de groaza. Amanda Dixon a declarat ca acul acesta credeau ca sunt in legalitate, insa solicitarea lor de aprobare a instalatiei a fost respinsa, si ar putea primi o amenda de 500 de dolari pentru fiecare zi in care mentin instalatia.

Apelurile telefonice si emailurile trimise catre administratia zonala a districtului Sycamore nu au primit raspuns pana luni.

"Anul trecut se pare ca au renuntat la acuzatii", a scris Amanda Dixon intr-o postare pe Facebook."Anul acesta insa trebuie sa ii fi infuriat foarte tare pentru ca ne haituiesc in legatura cu asta", sustine femeia.

Amanda Dixon a mai precizat ca termenul limita pe care autoritatile l-au dat pentru indepartarea instalatiei a trecut, iar cuplul a decis sa pastreze versiunea lor de scena a Nasterii lui Iisus.

Instalatia este criticata si de catre un grup religios local care a lasat un bilet la picioarele Pruncului Iisus pe care scrie: "Dumnezeu dezaproba aceasta scena a ieslei. Iisus are putere suprema asupra mortii si asupra raului; nu este un zombi".

Opozantii au calificat scena, pe Facebook, drept "o blasfemie".

Cuplul vizat sustine, pe Facebook, ca scena nu are nimic a face cu religia, descriind-o drept "o minunata lucrare de arta" si adaugand ca "nu suntem atei".