De mai bine de un an, o data pe saptamana Benjamin Bennett isi pregateste camera video si se aseaza in pozitie de meditatie, inregistrandu-se zambind. Fiecare videoclip dureaza circa 4 ore, timp in care Bennett sta neclintit, afisand acelasi zambet.

Benjamin BennettFoto: Captura YouTube

Seria de clipuri denumita Sitting and Smiling a inceput in data de 28 iulie 2014 si pana acum artistul a facut 136 de videoclipuri, conform laughingsquid.com si boingboing.net.

Care este motivatia artistului pentru postarea acestor videoclipuri pe canalul sau de youtube nu este foarte clar, dar pare a fi o practica meditativa care ii aduce din ce in ce mai multa atentie in mediul online. Acesta trebuie sa fie si motivul pentru care artistul a refuzat in luna iunie sa acorde un interviu pentru show-ul american de comedie Tosh.0.

Videoclipul de mai jos este ultimul publicat pe canalul sau de youtube. Clipul a fost postat in data de 6 octombrie si are deja peste 5000 de accesari. Ma intreb daca are cineva rabdarea sa ii urmareasca zambetul timp de 4 ore, mai ales ca Bennett face live streaming prin Google Hangouts de fiecare data cand se inregistreaza.