VIDEO Documentar: Ramnicu Valcea - Orasul Hackerilor
Documentarul prezintă povestea hackerilor români din Râmnicu Vâlcea, în urma căreia orașul a fost supranumit Orașul Hackerilor, conform devour.com.
”Este complicat să spunem cum a început totul. Unii hackeri încep prin a avea o viață normală, merg la muncă, dar apoi aleg o altă cale către succes și încep să comită astfel de acte criminale”, declară un ofițer al poliției române care se ocupă de crimele cibernetice.
”România s-a remarcat, pe bună dreptate, prin faptul că există mulți oameni cu bune abilități de operare a calculatorului, dar care au ales să comită infracțiuni”, declară Kevin Haley, expert Norton Security.
”Mai mult de 80% dintre serverele și site-urile din toată lumea sunt vulnerabile. Este numai o chestiune de timp până vor fi sparte”, a spus Tinkode, primul ”cel mai căutat hacker român”. Acesta a fost arestat în 2012 și eliberat din motive necunoscute, la numai 3 luni după arest.
Documentarul a fost postat pe canalul de youtube Norton în data de 17 iunie și a înregistrat deja peste 50 de mii de vizualizări.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Apropo, am fost contactat si eu de un valcean oarecare acum vreo cativa ani pe ebay oferindu-mi o vaza rara neozeelandeza pentru incredibilul deal de 4000$. I-am luat toate datele (fara vreun efort - omul a fost super cooperant) si apoi le-am dat mai departe catre un cunoscut cu legaturi in presa locala, nu stiu ce-a iesit dar nu era greu de facut curat acolo in ideea in care oamenii isi foloseau numele si conturile bancare personale fara frica.
[0] https://news.ycombinator.com/item?id=9738482
cu dintr'astia ca tine s-au facut bani pe'aci...
Este ca si cand astia de la BMW sau Samsung, scot maine un produs si-ti spun din promovare ca daca-l cumperi o sa-ti creasca IQ-ul cu 20 de puncte.
Scamerii sunt precum tiganii de pe strada cu alba neagra, o prosteala la care un prost, credul, pune botul sau nu.
Daca maine vezi un anunt cu o barca, care stii bine ca costa 100.000 euro si unul ti-o vinde cu 10.000 ai impresia ca faci cine stie ce deal.
Omul iti cere avans 3000-4000, in unele cazuri toti banii + taxe de transport si tu ramai cu poza de pe internet.
Cam asta am inteles eu despre scameri, este mentionat la un moment dat si in emisiune.
Ce ma enerveaza la astfel de persoane, este ca sunt tampiti si ne fac tara de kkt, din acest motiv unul ca eBay nu vine in Romania.
Mai nou am auzit ca scamerii, dau tepe si cu animale, cum sa prostesti omul ca ii trimiti o pisica? Asta a depasit toate gainariile de care am auzit pana acum.
Iar vestitul hacker care are nevoie de translator, ma lasi, adica dupa atata timp tu nu stii engleza .... ok o vorbesti mai pocit, dar sa lasi pe altul sa-ti rastalmaceasca vorbele .... jenant.
In acest judet hackerii sunt mana in mana cu sefii politiei, cu SRI-ul si cu procuratura. E o adevarata mafie!
Rugam DNA-ul in acest sens sa ia atitudine!