Ziua Feroviarilor va fi sarbatorita joi in Gara de Nord, printr-un recital al artistului Alexandru Tomescu la vioara STRADIVARIUS Elder-Voicu, "moment artistic care va transforma cea mai importanta statie de cale ferata intr-o locatie culturala, animata de muzica lui George Enescu", informeaza un comunicat de presa al CFR SA.

In Gara de NordFoto: USER UPLOADED

"Calatorii care se vor afla joi in Gara de Nord, intre orele 11,30 - 12,30, devin oaspetii feroviarilor la zi aniversara, o zi speciala care va fi sarbatorita intr-un stil clasic, in acordurile unei viori Stradivarius. Prin maiestria artistului international Alexandru Tomescu dorim sa readucem muzica lui Enescu pe peroanele garii de Nord, George Enescu fiind unul dintre mentorii culturii romanesti care isi gasea inspiratia calatorind cu trenul", noteaza sursa citata.

Prima administratie feroviara de stat din Romania a luat nastere la data de 23 aprilie 1880, printr-un decret semnat de Principele Romaniei Carol I si I. C. Bratianu. Dupa 119 ani, mai exact in anul 1999, la initiativa Companiei Nationale de Cai Ferate 'CFR' - SA, Ziua Feroviarilor devine zi festiva, printr-o hotarare de guvern, si este sarbatorita anual pe data de 23 aprilie, mai informeaza CFR