Un barbat acuza compania americana Home Depot ca l-a concediat din cauza unui tatuaj cu numele fostei sale prietene "ISIS", care coincide cu acronimul folosit de americani referitor la gruparea Stat Islamic, relateaza agentia UPI, citata de Mediafax.

Numele fostei prietene a lui Kirk Soccorsco, care provine de la denumirea unei zeite egiptene, este identic cu acronimul folosit de americani pentru a desemna gruparea Stat Islamic (Islamic State of Iraq and Syria).

"Sincer, nu am stiut pana de curand ce insemna acest acronim", a declarat Kirk Soccorsco.

In timp ce lucra pentru Home Depot in Patchogue, New York, Soccorsco a auzit acest termen in timpul unei conversatii si i-a aratat tatuajul sau unui coleg.

Compania Home Depot si o firma de marketing din Florida care il platea pe Soccorsco l-au concediat la scurt timp si i-au spus sa nu mai vina la magazin.

Un purtator de cuvant al Home Depot, Stephen Holmes, a declarat insa ca demiterea lui Soccorsco a fost "o problema personala si nu s-a bazat doar pe tatuaj".

Soccorsco sustine ca nu este terorist si ca si-a facut tatuajul in urma cu patru ani, iar intre timp s-a despartit de femeia al carei nume si l-a tatuat pe partea interioara a buzei.

"Ma simt putin pierdut. Era o slujba bine platita", a declarat barbatul, care se gandeste sa dea in judecata compania Home Depot.