Mai multe luptatoare separatiste din estul Ucrainei, care in mod normal lupta impotriva soldatilor ucraineni, au renuntat la uniforme si bocanci pentru rochii de seara si pantofi cu toc, pentru a participa la o prezentare de moda cu ocazia Zilei Femeii, relateaza Associated Press, citata de Mediafax.

Luptatoarele separatiste, de Ziua FemeiiFoto: Captura video

Evenimentul desfasurat sambata a fost organizat de autoritatile autoproclamate din Donetk, cu ocazia Zilei Internationale a Femeii.

Femei din principalele trei batalioane ale separatistilor au defilat purtand rochii de seara, dupa care au imbracat din nou uniformele pentru a primi premii si flori.

Majoritatea sunt localnice care si-au urmat sotii sau iubitii pe front, iar una dintre ele este originara din orasul Briansk, din vestul Rusiei.

Unele dintre participantele la eveniment lucrau la gradinite sau in mediul privat de afaceri inainte de a deveni luptatoare in cadrul fortelor separatiste.

"Nu sunt obisnuita cu asta", a declarat Natalia, imbracata intr-o rochie cu corset. "Trebuie sa porti tocuri, iar rochia dezvaluie atat de multe. Suntem soldati pana la urma", a adaugat ea.