Un primar din Ungaria isi inchiriaza intreg satul pentru a face rost de bani, iar in oferta este inclus si postul de viceprimar, relateaza The Guardian. Pentru 700 de euro pe zi partile interesate pot inchiria toate facilitatile din sat, cu o populatie de 18 persoane, situat la 180 de kilometri de Budapesta.

Un anunt postat online spune ca in pret intra utilizarea celor patru strazi ale satului Megyer, dintre care doua sunt asfaltate, biroul primarului, centrul cultural, statia de autobuz si sapte case amenajate "in stil taranesc".

"Legea pe care am adoptat-o permite unui om din afara sa devina viceprimar pentru un weekend si chiar sa schimbe numele strazilor daca vrea", a precizat primarul satului Megyer, Kristof Pajer.

Chiriasii pot utiliza si animalele aflate in cooperativa satului: sase cai, doua vaci, trei oi, pasari de curte si patru hectare de teren arabil.

Pajer s-a nascut in Budapesta si a afirmat ca s-a indragostit de satul Megyer in urma cu zece ani cand era in trecere. Dupa un an, inginerul in varsta de 42 de ani a cumparat o proprietate si la scurt timp a fost ales primar.

Primarul a declarat pentru AFP ca scopul sau este de a salva satul Megyer de la moartea lenta suferita de multe sate maghiare pe care multi tineri le parasesc atunci cand pleaca in Budapesta sau in strainatate.

"Megyer a fost intotdeauna sarac, dar isi pastreaza atmosfera rustica fermecatoare", a precizat Pajer, care traieste si lucreaza in cea mai mare parte a timpului in Budapesta. Acesta viziteaza satul o data pe saptamana.

Doar cinci din cele 20 de case ale satului sunt locuite pe tot parcursul anului.

"Sper ca reclama va aduce satului venituri, dar si mai important, putina atentie", a spus Pajer Kristof.