Studentii la medicina de la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School din Statele Unite ale Americii invata despre tulburarile psihice urmarind episoade din serialul "Seinfeld" (1990), regizat de Andy Ackerman.

SeinfeldFoto: Captura Youtube.com

Anthony Tobia, un profesor de psihiatrie la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School, a apelat la o metoda neconventionala de a le preda studentilor. Acesta a creat o baza de date a punctelor de predare din toate episoadele serialului "Seinfeld", potrivit site-ului CBS News, citat de Mediafax.

Astfel, studentii la Medicina din anii III si IV trebuie sa urmareasca doua episoade ale serialului, in fiecare saptamana, dupa care sa discute despre psihopatologia demonstrata in fiecare.

"Ai un grup foarte divers de trasaturi de personalitate care se adapteaza greu la nivel individual. Cand ai toti acesti prieteni impreuna dinamica este de asa natura, incat se creeaza un complot: trasaturile obsesiv-compulsive ale lui Jerry combinate cu trasaturile schizoide ale lui Kramer, cu incapacitatea lui Elaine de a avea relatii serioase si cu George care este egocentric", a declarat Tobia.

Studentii se aduna la masa si analizeaza episodul difuzat cu o noapte inainte. Marlene Wang, studenta in anul III, spune ca acest exercitiu ofera exemple mult mai practice decat cele dintr-un manual.

"In acest fel, ii ofera o imagina mai solida despre patologie si nu-ti ofera doar cuvinte", a spus Wang.

Tobia a scris si o lucrare academica in care analizeaza cinci dintre iubitii lui Elaine pentru a explica tulburarile delirante.