Gravitatia sau mai degraba lipsa ei este doar unul din pericolele care te pandesc in Spatiu. Cu toate acestea, astronautii nu par sa aiba teama cand vine vorba sa patrunda in adancurile intunecate din afara planetei . Sunt ei lipsiti de simtul pericolului? Sunt Supermani? Nope, sunt oameni cat se poate de normali. De fapt sunt chiar speriati cand dau sa plece acolo. Luca Parmitano stie ce inseamna ostilitatea Spatiului. El a fost la un pas de moarte acum cateva luni . Pe blogul sau, Parmitano a explicat ca, in ciuda aparentelor, astronautii sunt foarte constienti de cat de periculoasa e munca lor. Si ca tentatia de a minti spunand ca nu le e frica, e mare.

fashionFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  • Premiile Ig Nobel sunt distinctii acordate in mod traditional celor mai trasnite, ciudate sau inutile studii si realizari stiintifice. Organizatorii evenimentului spun ca acesta "nu este tocmai o gluma", ci mai degraba o forma de "satira", care se desfasoara cu exact o saptamana inaintea anuntarii Premiilor Nobel, la Stockholm. Iata castigatorii editiei 2013 a Ig Nobelului.
  •  Durerile cronice pot micsora creierul cu pana la 11 procente. Amintirea acelei dureri poate dura intreaga viata, chiar daca stimulul care a initiat-o a disparut demult. Despre creier si durere.

FOTOGRAFII, GIFURI, ANIMATII:

VIDEO:

  • Despre calatoria in timp

  • 10 lucruri mai murdare decat toaleta ta

  • 10 filme care nu s-au mai lansat pe piata

  • TED TALKS. Beau Lotto: Iluziile optice evidentiaza modul in care vedem

Jocurile cromatice ale lui Beau Lotto ne insala vederea, dar ele scot in evidenta si ceea ce nu este de obicei vizibil: felul in care functioneaza creierul. Aceasta abordare amuzanta si personala a simtului vazului arata cum evolutia ne modifica perceptia a ceea ce exista in realitate.

Voi ce ati citit interesant zilele acestea?

Sursa foto articol