Numarul doi in ierarhia al-Qaeda, Atiyah abd al-Rahman, a fost ucis in data de 22 august in Pakistan, a declarat sambata, pentru agentia Reuters, un oficial american de rang inalt.

Acest oficial nu a precizat modul in care Rahman a fost ucis, dar a precizat ca evenimentul a avut loc in zona tribala Waziristan.

Acest deces, care vine la scurt timp dupa uciderea, in mai, a fondatorului retelei teroriste, Osama bin Laden, constituie o mare lovitura pentru al-Qaeda, considera acesta.

"Moartea lui Atiyah este o pierdere teribila pentru al-Qaeda, deoarece Ayman al-Zawahri se baza mult pe el sa-l ajute sa conduca organizatia, in special dupa moartea lui bin Laden", a adaugat sursa citata. Zawahri a preluat conducerea al-Qaeda dupa executarea lui bin Laden, tot in Pakistan.

"Materialele gasite in complexul lui bin Laden arata clar ca Atiyah era profund implicat in operatiunile al-Qaeda chiar si inainte de raid. El avea multiple responsabilitati in organizatie si va fi foarte greu de inlocuit", a mai spus acesta.