Dominique Strauss-Kahn ar putea fi eliberat marti si pleca in Franta, dupa ce procurorul care instrumenta cazul a solicitat instantei renuntarea la toate acuzatiile impotriva fostului sef al FMI, acuzat de agresiune sexuala asupra unei cameriste originare din Guineea, potrivit AFP.

Dominique Strauss-Kahn si Anne SinclaireFoto: Reuters

Judecatorul Michael Obus trebuie sa decida marti, in timpul unei audiente mult asteptata, dar toti expertii sunt de acord ca va urma recomandarea procurorului. Intr-un document de 25 de pagini adresat judecatorului, procurorului Cyrus Vance a explicat, luni, ca Nafissatou Diallo,de 32 de ani, care-l acuza pe DSK ca a fortat-o sa faca sex oral intr-un apartament la Sofitel pe 14 mai, a mintit in repetate randuri in fata anchetatorilor.

Ei au adaugat ca exista dovezi materiale ca a avut "relatii sexuale" cu fostul sef al FMI, dar ca a fost posibil sa se certifice daca a fost vorba de forta sau consimtamant din partea ei, mai ales in situatia in care aceasta " a ales sa minta" procurorii in aproape toate audierile in ciuda tuturor "invitatiilor de a spune adevarul".

Avocatul lui Nafissatou Diallo, Kenneth Tompson, a anuntat luni ca procurorul care se ocupa de dosarul DSK la New York i-a cerut judecatorului sa renunte la acuzatiile de agresiuni sexuale, potrivit New York Post.

"Procurorul Cyrus Vance a negat dreptul unei femei de a obtine dreptate intr-un caz de viol", a precizat avocatul la scurt timp de la intalnirea avuta cu procurorii de caz.

Citeste si: