Un milion si jumatate de tineri catolici veniti din 193 de tari l-au aclamat la Madrid pe Benedict al XVI-lea, "un papa care refuza sa fie un star plin de carisma", comenteaza AFP. Suveranul pontif a fost aclamat cu ocazia uriasei mesei oficiate duminica in aer liber, in capitala Spaniei, la incheierea Zilelor Tineretului Catolic.

Foto:

"Prezenta la Madrid a 1,5 milioane de tineri catolici din intreaga lume pare un semnal de regasire a identitatii, intr-o epoca in care scandalurile de pedofilie au discreditat comunitatea catolica in presa si opinia publica occidentala", mai comenteaza jurnalistii francezi.

Suveranul Pontif a anuntat, cu aceasta ocazie, ca urmatoarea editie a Zilelor Tineretului Catolic va fi gazduita de Rio de Janeiro, in 2013.

Prima parte a prezentei de 4 zile a Papei Benedict la Madrid a fost marcata de protestele a mii de persoane nemultumite de costurile ridicate ale vizitei Suveranului Pontif la Madrid - estimate la aproximativ 50 de milioane de euro.

"Refuzam sa platim impozite pentru ca Papa sa calatoreasca gratuit" a declarat o somera de 45 de ani. "Pelerinii au reduceri la transportul cu metroul, in restaurante. Eu nu am reduceri si nici nu am un loc de munca", a adaugat ea.

Politistii au incercat din rasputeri sa impiedice protestatarii sa intre in contact cu grupurile de pelerini iesiti la plimbare. Protestatarii au strigat "Papa este un nazist", in timp ce tinerii catolici au format o inima cu ajutorul mainilor, drept raspuns.