​Grupul de hackeri Anonyous a anuntat sambata ca a atacat circa 70 de pagini de Internet apartind unor departamente de politie din sudul si centrul Statelor Unite, ca razbunare pentru arestarea unor simpatizanti de-ai sai din Statele Unite si Marea Britanie, relateaza FoxNews. Anonymous a devenit cunoscut dupa atacurile informatice asupra site-urilor de plati online Visa si PayPal, ca raspuns la decizia acestora de a bloca transferurile de bani catre site-ul WikiLeaks.

Grupul a afirmat, de asemenea, ca a furat 10 GB de informatii, intre care adrese de email, date de pe carti de credit si alte documente confidentiale de la departamentele de politie respective.

FoxNews precizeaza ca anuntul celor de la Anonymous nu a putut fi verificat imediat, insa o trecere in revista a mai multor siteuri vizate - in principal, birouri ale serifilor din state precum Arkansas, Kansas, Louisiana, Missouri si Mississippi - a indicat faptul ca majoritatea nu erau functionabile sau continutul lor fusese sters.

Incercarile ziaristilor de a contacta telefonic departamentele de politie nu s-au soldat cu vreun rezultat.

Grupul Anonymous a devenit cunoscut dupa atacurile informatice asupra site-urilor de plati online Visa si PayPal, ca raspuns la decizia acestora de a bloca transferurile de bani catre site-ul WikiLeaks.

La 21 iulie, FBI a anuntat arestarea a 16 persoane in SUA, in cadrul anchetei privind activitatile gruparilor de hackeri Anonymous si LulzSec, in timp ce politia britanica si cea olandeza au arestat alti cinci suspecti.

Dupa o saptamana, politia britanica a retinut un tanar de 18 ani, suspectat ca ar fi "purtatorul de cuvant" al grupurilor de hackeri Anonymous si LulzSec. Tanarul de 18 ani a fost arestat pe insula Shetland (Scotia) si transferat la Londra.

Lulz Security, care s-a facut cunoscut initial prin atacuri impotriva site-urilor Sony si Nintendo, inainte de a ataca FBI si CIA, a reaparut, pe 18 iulie, spargand site-uri ale trustului News Corporation al lui Rupert Murdoch.

Hackerii de la Anonymous si LulzSec au promis la 23 iulie, dupa arestarile efectuate in SUA si Europa, ca isi vor continua lupta impotriva companiilor si guvernelor. Ei au sustinut, de asemenea, ca au spart securitatea retelei NATO si au pus mana pe mai multe documente confidentiale.