Un important republican l-a criticat vineri pe presedintele american Barack Obama pe motiv ca nu l-a primit pe Dalai Lama in vizita la Washington, acuzandu-l ca cedeaza astfel presiunilor Chinei, dupa cum informeaza AFP.

Dalai LamaFoto: Reuters

Obama l-a mai intalnit pe liderul tibetan anul trecut, insa probabilitatea ca o intalnire intre cei doi sa aiba loc este destul de scazuta din cauza programului incarcat al presedintelui american cu cresterea datoriei publice.

"Este pacat ca presedintele a cedat presiunior chineze care l-au determinat sa nu-l primeasca pe Dalai Lama", a comentat Ileana Ros-Lehtinen, presedinta Comisiei pentru afaceri externe a camerei inferioare a Congresului. Ea a adaugat ca Republica Populara Chineaza submineaza interesele Statelor Unite ori de cate ori are ocazia, iar administratia Obama transmite un mesaj negativ prin faptul ca se lasa influentata.

In timpul vizitei de doua saptamani din SUA, Dalai Lama s-a intalnit cu Ileana Ros-Lehtinen, cu John Boehner, presedintele Camerei Reprezentantilor,dar si cu liderul democratilor, Nancy Pelosi.