Un baiat in varsta de 13 ani a murit si alte 28 de persoane au fost ranite dupa ce o scara rulanta aflata intr-o statie de metrou din Beijing s-a defectat pe neasteptate, informeaza YahooNews. Incidentul a avut loc la statia aflata langa Gradina Zoologica din capitala Chinei.

Imagini surprinse imediat dupa incident au fost postate pe site-ul de microblogging Weibo.com.

Potrivit informatiilor, scara rulanta si-a schimbat brusc directia, lucru care a facut ca peste 20 de oameni sa cada la pamant. Adolescentul, care mergea la Gradina Zoologica cu tatal si sora lui, a murit dupa ce multimea s-a prabusit peste el.

Tatal adolescentului a fost internat la Terapie Intensiva la un spital din Beijing, in timp ce sora sa, care a suferit rani la cap, a fost si ea transportata de urgenta la un spital din capitala chineza.

MTR Corporation, care opereaza linia de metrou unde a avut loc incidentul, a declarat ca este vorba despre "o defectiune a scarii rulante". Compania a lansat o ancheta si a cerut scuze victimelor tragediei.

Municipalitatea a solicitat si ea declansarea unei investigatii si a cerut operatorilor metrolului din capitala chineza sa faca verificari pentru a asigura siguranta sistemului de transport.