​Ministrul de externe italian, Franco Frattini, a solicitat suspendarea ostilitatilor in Libia pentru a permite aducerea de ajutor umanitar in tara distrusa de razboiul care dureaza de 3 luni, potrivit BBC. Frattini a afirmat ca NATO trebuie sa arate rezultatele campaniei de atac asupra Libiei si erorile comise, dupa ce duminica o racheta NATO a gresit tinta si a lovit o zona rezidentiala.

Guvernul a anuntat ca 9 civili, inclusiv 2 copii, au fost ucisi. Alianta a recunoscut ca atacul ar fi putut duce la victime in randul civililor.

Fostul lider al Ligii Arabe, Amr Moussa, a indemnat de asemenea la o incetare a focului, exprimandu-se rezervele fata de campania NATO.

"In ceea ce priveste NATO, este corect sa cerem mai multe informatii detaliate despre rezultate, precum si liniile precise in care au avut loc greseli dramatice in care au fost implicati civili," a spus Frattini, intr-o interventie in parlamentul italian.

Frattini declarase luni ca alianta isi risca credibilitatea.

Amr Moussa a declarat la randul sau, intr-un interviu pentru The Guardian, ca o campanie militara exclusiva nu va avea succes. "Nu poti avea un final decisiv. Este timpul sa facem orice putem pentru a ajunge la o solutie politica", a declarat el.

Este nevoie, potrivit lui Moussa, candidat la presedintie in Egipt, de un armistitiu supervizat la nivel international si de o perioada de tranzitie "pentru a obitne intelegere despre viitorul Libiei".