Armata siriana a intrat duminica in orasul Jisr al-Shughour, in guvernoratul Idleb, in nord-vestul tarii, pentru a "expulza gruparile armate", a indicat televiziunea publica, citata de AFP.

"Divizii ale armatei au intrat la Jisr al-Shughour si au curatat spitalul national de gruparile armate", a precizat sursa citata.

"Ciocniri violente opun diviziile armatei si elemente armate amplasate la periferia orasului", a sustinut televiziunea de stat.

In ultimele zile, represiunea a devenit foarte violenta in guvernoratul Idleb, la 330 km nord de Damasc. Regimul a anuntat vineri o operatiune militara in sectorul Jisr Al-Shughour, "la solicitarea locuitorilor". Televiziunea acuza gruparile armate ca au "comis atrocitati".

"Din aceasta dimineata, putin inainte de ora 07,00 (04,00 GMT), armata a inceput sa bombardeze intens cu tancuri si armament greu, dupa care a luat cu asalt orasul de la est la sud", a declarat un militant pentru drepturile omului.

"Zgomote de explozii s-au auzit si elicoptere dotate cu mitraliere au survolat orasul", a adaugat acest militant, care spune ca a vazut aproximativ 200 de tancuri.