Liderii Aliantei pentru Integrare Europeana vor semna o declaratie comuna pentru sustinerea lui Dorin Chirtoaca in cel de-al doilea tur de scrutin pentru Primaria Chisinaului, anunta Info-prim.md. In plus, reprezentantii AIE vor aparea intr-un spot electoral, indemnandu-i pe alegatori sa il voteze pe Dorin Chirtoaca in turul al doilea al alegerilor locale. Dorin Chirtoaca, actualul primar al Chisinaului, a candidat pentru un nou mandat din partea Partidului Liberal si s-a clasat pe locul al doilea in primul tur (cu 46,51% din voturi), la mica distanta de candidatul comunistilor, Igor Dodon (48,07%).

"O buna parte din eforturi vor fi canalizate anume pe organizarea si desfasurarea turului doi, dar intre timp trebuie deja podurile facute, modele planificate pentru ca in scurt timp, dupa 19 iunie, aceasta extindere a Aliantei la nivel national sa-si gaseasca reflectie si la nivel local", a mentionat presedintele interimar Marian Lupu, liderul PDM, dupa o sedinta a Aliantei pentru Integrare Europeana.

"Este nevoie de o coordonare a actiunilor noastre atat in municipiul Chisinau, cat si in teritoriu, si activizarea electoratului pentru ca s-a observat o anumita pasivitate. Important este ca Alianta sa gaseasca modalitatile de a coopera si de a gasi solutia cea mai buna", a declarat si Ion Hadarca, unul dintre liderii Partidului Liberal.