Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, urmeaza sa apara luni in fata Tribunalului Penal din New York si va pleda "nevinovat" pentru acuzatiile care i se aduc, anunta AFP. Strauss-Khan a fost arestat pe 14 mai pentru agresiune sexuala si tentativa de viol asupra unei cameriste de la hotelul Sofitel din Manhattan. El a fost retinut chiar cand se pregatea sa paraseasca Statele Unite, pentru a se intoarce in Franta.

In cazul in care va pleda vinovat, ceea ce este putin probabil, el nu va mai avea parte de proces si va primi cel putin 5 ani de inchisoare, potrivit expertilor consultati de AFP. Cel mai probabil, el va pleda insa nevinovat, ceea ce va insemna o procedura judiciara indelungata. In cazul in care va fi gasit vinovat in urma procesului, Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, risca pana la 25 de ani de inchisoare, potrivit Reuters.

Fostul director al FMI a fost eliberat din arest pe 19 mai, in schimbul unei cautiuni de 1 milion de dolari. El si-a petrecut ultimele zile impreuna cu sotia sa, jurnalista franceza Anne Sinclair, intr-o locuinta luxoasa inchiriata de aceasta in Manhattan.