Postul italian de televiziune Rai News 24 sustine ca a descoperit un schimb de mesaje secrete intre presedintele american Barack Obama si generalul de aviatie Ed Wilson, imediat dupa ce liderul de la Casa Alba a ajuns la Cape Canaveral. Ziaristii italieni afirma ca schimbul de informatii ar fi avut loc la cateva ore dupa ce presedintele Obama a dat unda verde operatiunii de comando care a dus la impuscarea mortala a lui Osama bin Laden.

Schimb de mesaje?Foto: Captura YouTube

Potrivit Rai News, la coborarea din aparatul Air Force One in Florida, Obama ar fi scos din buzunar o bucata de hartie pe care i-a inmanat-o generalului. La randul sau, cand si-au strans mainile, ofiterul i-a dat presedintelui o hartie pe care o avea in buzunar.

"Inregistrarea video a momentului pare sa fie un fel de transfer de informatii ce ne aminteste de Razboiul Rece sau de James Bond", au afirmat ziaristii.

Intalnirea dintre cei doi a avut loc la doar doua ore dupa ce presedintele daduse ordinul de atac impotriva resedintei din Pakistan unde se afla liderul Al-Qaeda.

Presa americana si diferite bloguri de peste Ocean dezbat in prezent ce informatii au schimbat cei doi oficiali, printre variante fiind o hartie cu detalii ale raidului sau "monede de colectie".