Un ziar al comunitatii evreiesti ultra-ortodoxe din New York a editat faimoasa poza facuta la Casa Alba in timpul raidului impotriva lui Osama bin Laden, stergand-o pe Hillary Clinton din imagine, transmite New York Post. Editorii publicatiei din Williamsburg, care apare in limba idis, au sters digital imaginea secretarului de stat.​ In fotografie, oficialii americani urmaresc o transmisiune in direct a atacului asupra lui Osama, in "Situation Room" din Casa Alba. Fotografia in care apar presedintele Barack Obama, secretarul Hillary Clinton, vicepresedintele Joe Biden si alti oficiali americani a devenit una dintre cele mai cunoscute imagini ale operatiunii care a dus la eliminarea liderului Al-Qaeda.

Poza editataFoto: Captura New York Post

In editia sa de vineri, ziarul "Der Zeitung" a eliminat-o din poza si pe Audrey Tomason, director pentru contraterorism in Administratia Obama.

Jerusalem Post a scris ca editorii publicatiei hasidice "nu au dorit sa prezinte femei in pozitii de autoritate", in timp ce alte surse vorbesc de "motivele religioase" care au determinat editarea fotografiei.

Barack Obama, Hillary Cliton si Joe Biden urmaresc atacul asupra lui Osama bin Laden, la Casa Alba

Barack Obama, Hillary Cliton si Joe Biden urmaresc atacul asupra lui Osama bin Laden, la Casa Alba

Foto: Casa Alba

Editorii ziarului ar putea sa fie sanctionati, deoarece Casa Alba a interzis organizatiilor media sa "manipuleze" fotografiile pe care le da publicitatii.

Publicatia de limba idis este destinata comunitatii ultra-ortodoxe din Brooklyn (New York).

In fotografia publicata de Administratia SUA, oficialii americani urmaresc o transmisiune in direct a atacului asupra lui Osama, in "Situation Room" din Casa Alba. Imaginea a fost publicata de Administratia americana, iar un document clasificat prezent in fotografie a fost cenzurat.

In poza, Clinton apare cu mana la gura, in ceea ce pare a fi un semn de neliniste legat de rezultatul operatiunii de comando. Ea a declarat ulterior ca si-a dus mana la gura nu din cauza ca era ingrozita, ci pentru ca incerca sa impiedice un tusit cauzat de alergia de primavara de care sufera