Premierul rus Vladimir Putin nu exclude o noua candidatura la presedintie la alegerile din 2012. Putin a adaugat ca va lua decizia dupa o analiza de ansamblu a situatiei, inainte de scrutin, relateaza Ria Novosti, citata de AFP.

"Nici eu, nici Dmitri Anatolevich (Medvedev) nu excludem posibilitatea ca fiecare dintre noi sa fie candidat in alegeri. Vom lua in considerare realitatile situatiei pe masura ce ne vom apropia de alegeri", a declarat Putin.

"Decizia trebuie, desigur, sa fie luata intr- o zi. Dar alegerile vor fi peste un an, si aceasta agitatie nu este propice pentru continuarea normala a activitatii", a adaugat Putin.

La randul sau, presedintele Dmitri Medvedev nu a exclus participarea sa la alegerile prezidentiale de anul viitor. Nu este pentru prima data cand seful statului rus evoca aceasta posibilitate, dar actuala declaratie, facuta pentru presa chineza si in ajunul vizitei sale la Beijing, a fost mai concreta decat precedentele.

Medvedev a dat de inteles ca Rusia "va afla decizia lui foarte curand si a promis sa explice motivele care au determinat hotararea lui.

Potrivit unui sondaj intocmit de Centrul Levada, dat publicitatii miercuri, 27% dintre rusi ar dori sa il vada pe Putin pe lista candidatilor la presedintie, in timp ce numai 18 la suta dintre cetateni s-au pronuntat in favoarea actualului lider de la Kremlin Dmitri Medvedev, scrie Agerpres care citeaza EFE.

Un procent de 16% dintre participantii la sondaj considera ca ambii politicieni ar trebui sa participe la alegeri, in timp ce 25% sunt de parere ca nici Medvedev si nici Putin nu ar trebui sa-si depuna candidatura. Restul de 14% dintre respondenti nu si-au exprimat nicio opinie.