Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a cerut, marti dimineata, procurorului general sa verifice modul in care s-a aplicat legislatia in domeniul securitatii la aeroportul international din Moscova, dupa atentatul de luni soldat cu 35 de morti. Liderul de la Kremlin a declarat ca au fost incalcari ale normelor de securitate, iar conducerea aeroportului trebuie sa raspunda pentru acest lucru - transmit agentiile internationale de presa.

Intre timp, a crescut numarul persoaneor care au nevoie de spitalizare. In prezent, sunt internate 110 persoane, multe dintre ele fiind in stare grava. Potrivit Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, printre victime se numara sase cetateni straini, intre care si o persoana din Republica Moldova. Alti trei sunt cetateni tadjici, unul din Marea Britanie si unul din Serbia.

Au fost identificate si ramasitele din corpul teroristului kamikaze care a actionat un dispozitiv exploziv. Este vorba de un barbat cu infatisare araba, in varsta de 30-35 de ani. Martorii spun ca atentatul putea fi infaptuit de un barbat cu o valiza, in care s-ar fi aflat bomba.

Cel mai sangeros atac care a avut loc in Moscova in ultimii sase ani a avut loc in martie 2010, cand doua femei originare din regiunea Daghestan s-au detonat in metrou, ucigand 40 de oameni.

Atentatul vine pe fondul luptei duse de Kremlin pentru inabusirea insurgentei islamiste din Caucazul de Nord, majoritar musulman, iar rebelii au amenintat in repetate randuri ca vor muta razboiul in inima Rusiei.