Doi jurnalisti au reusit sa urce la bordul unor avioane avand asupra lor o arma semiautomata, imbarcandu-se pe aeroporturile din Marsilia si Roissy-Charles-de-Gaulle (Paris), realizand un reportaj, informeaza ziarul Le Figaro, in editia electronica, citat de Mediafax.

Doi jurnalisti ai revistei Envoye Special au demonstrat astfel deficientele sistemelor de securitate la aeroporturi, ei trecand de portile de control cu un pistol semiautomat cu calibrul de 9 milimetri.

Pe 8 noiembrie 2010, jurnalistii s-au imbarcat pe aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris, calatorind cu un avion care se indrepta spre Nisa. In cursul serii, au mers la aeroportul Marignane (Marsilia) si au urcat fara probleme la bordul unui avion cu destinatia Paris. Piesele pistolului au fost plasate in bagaje de mana. In cursul unui zbor, ziaristii au asamblat arma in toaleta avionului.

Directia Generala a Politiei Nationale franceze (DGPN) a anuntat ca deocamdata nu poate avea nicio reactie pentru ca nu are cunostinta de reportaj. "Acest caz, daca este adevarat, demonstreaza perfectibilitatea sistemului si necesitatea prezentei politistilor in momentul instruirii agentilor de securitate si in timpul controalelor aeroportuare", efectuate de firme private, a declarat Patrice Ribeiro, liderul sindicatului Synergie-Officiers.