Un somer american, care nu a reusit sa-si gaseasca loc de munca timp de sase luni, a anuntat ca ofera o recompensa de pana la 25.000 de dolari primei persoane care il va ajuta sa-si gaseasca un loc de munca potrivit pregatirii sale, transmite Huffington Post. Scott Avidon (45 de ani) din Long Island, statul american New York, a fost concediat in urma cu jumatate de an din postul de consultant al unei companii care se ocupa cu vanzarea de bijuterii. Suma oferita de el va proveni din viitorul sau salariu.

"Am cautat disperat loc de munca", a afirmat Avidon, adaugand ca a aplicat online pentru "milioane de posturi", a cerut ajutor familiei si prietenilor, precum si contactelor sale. "In urma cu cateva saptamani, mi-am dat seama ca mi-a luat deja prea mult. Este timpul sa devin proactiv si creativ", a afirmat barbatul.

Avidon a fost concediat in urma cu jumatate de an din postul de consultant al unei companii care se ocupa cu vanzarea de bijuterii. Desi are un masterat in design industrial si o experienta de 15 ani in domeniu, el nu a reusit sa gaseasca o slujba potrivita pregatirii sale.

Americanul sustine ca, din luna mai, a participat la doar cinci interviuri de angajare, insa niciunul nu a fost de succes fiindca domeniul lui de expertiza este foarte sepecific: "Am experienta indelungata cu metale si sticla, insa daca angajatorul cauta pe cineva care are experienta cu un material diferit, nu ma calific".

Dupa luni de cautari, lui Avidon i-a venit ideea sa ofere o parte din viitorul sau salariu primei persoane care il va ajuta sa-si gaseasca un loc de munca potrivit pregatirii sale.

"Valoarea recompensei va fi bazata pe salariul pe care-l obtin. Daca voi obtine o slujba cu un salaruiu de baza de 225.000-275.000 de dolari anual, voi plati 25.000 de dolari. Singura conditie e sa fiu angajat pentru cel putin trei luni. Nu o sa pretind ca am acum 25.000 de dolari in banca, insa ii voi pune departe din castigurile mele si, dupa cateva luni, ii voi plati", a declarat Avidon.

El sustine ca, la cererea persoanei care il ajuta, poate sa ofere banii sub alta forma: sa-i doneze unei organizatii caritabile, sa-i plateasca acesteia un antrenor personal, un nutritionist sau sa achite un abonament la o sala de fitness pentru o perioada echivalenta celor 25.000 de dolari.

Avidon spune ca, la trei ore dupa ce a lansat un blog in care anunta recompensa, a primit mai multe contacte de la persoane de conducere din companii interesate.