Rusia este dispusa sa coopereze cu NATO in problema apararii antiracheta si sa creeze un scut care sa fie in folosul tuturor tarilor participante, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

"Acesta este un subiect mai mult sau mai putin "fierbinte". NATO a propus Rusiei sa coopereze in acesata privinta. Daca este vorba despre o cooperare intre parteneri egali in drepturi, care incepe printr-o analiza si o evaluare comuna a riscurilor care exista in domeniul proliferarii rachetelor, aceasta cooperare este intru totul posibila", a spus ministrul rus.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, este pregatit sa prezinte propuneri suplimentare, pe care le-a facut deja publice, cu privire la crearea unui sistem de aparare antiracheta implicand Rusia, Statele Unite si tarile europene.

"In Lisabona, presedintele Medvedev va expune pozitia noastra in aceasta privinta. Daca partile dau dovada de bunavointa si se declara pregatite sa coopereze pe picior de egalitate, acest proiect este intru totul realizabil", a insistat seful diplomatiei ruse.