Un ministru musulman din Indonezia, cunoscut pentru opiniile sale conservatoare, a recunoscut ca a dat mana cu Prima Doamna a SUA, insa a declarat ca "nu a fost alegerea sa", transmite AP. Inregistrarea momentului in care Tifatul Sembiring o saluta pe sotia liderului american a dovedit insa contrariul, generand o dezbatere in randul opiniei publice din tara asiatica.

Un gest controversatFoto: Captura Youtube.com

"Am incercat sa evit sa fiu atins cu mana insa Doamna Michelle si-a tinut mainile prea aproape de mine, asa incat ne-am atins", a scris pe Twitter ministrul Informatiei de la Jakarta.

Potrivit AP, Sembring a parut extrem de zambitor in momentul in care, impreuna cu alti oficiali, a intampinat familia prezidentiala americana. Politicianul indonezian a zambit larg in timp ce a strans mana presedintelui Obama, dupa care se grabeste sa o salute pe Prima Doamna a SUA. Ulterior insa, Sembring a afirmat ca "a fost fortat" de Michelle Obama sa o salute.

AP precizeaza ca desi Indonezia are cea mai mare populatie musulmana din lume, marea majoritate a locuitorilor practica o forma moderata a religiei. Sembiring s-a laudat insa mereu cu conservatorismul sau, declarand ca evita contactele cu femeile cu care nu este inrudit.

In plus, el a facut de multe ori comentarii controversate, glumind pe seama bolnavilor de SIDA sau afirmand ca dezastrele naturale sunt cauzate de lipsa moralitatii.

Numerosi bloggeri indonezieni au afirmat insa ca ministrul si-a incalcat principiile conservatoare cu care s-a laudat in trecut.