Conditiile meteo nefavorabile au determinat o noua amanare a lansarii navetei spatiale Discovery, a anuntat joi NASA, citata de AFP. Lansarea a fost amanata pana vineri. "In urmatoarele 24 de ore nu este posibila nicio lansare", a anuntat un purtator de cuvant al Kennedy Space Center.

Misiunea, initial programata pentru luni, a fost amanata pentru ca tehnicienii de la Kennedy Space Center sa poata repara sistemul utilizat pentru presurizarea sistemului de navigatie de pe Discovery.

Misiunea lor va dura 11 zile, in care trebuie sa livreze mai multe echipamente de rezerva si piese de schimb pentru Statia Spatiala Internationala, inclusiv un robot umanoid pe care astronautii de la bordul statiei spatiale il vor folosi in laborator.

Aceasta este cea de-a 40-a misiune a navetei Discovery si a 133-a lansare a unei navete spatiale. Agentia spatiala nord-americana isi va incheia definitiv programul spatial folosind acest tip de vehicul, in 2011.

Potrivit NASA, in cei 26 de ani de la prima misiune, Discovery a inconjurat Pamantul de 5600 de ori si a stat in spatiu peste 350 de zile.