Un surfer american a murit vineri din cauza ranilor provocate de un rechin, pe o plaja din Santa Barbara, California. Lucas Ransom, in varsta de 19 ani, facea bodyboarding, o variatie de surfing, la circa 30 de metri de tarm, cand a fost atacat. Rechinul l-a tras pe tanar sub apa si i-a sfasiat piciorul, relateaza Daily Teleghraph.

Ransom a fost scos din apa de un prieten, insa nu a mai putut fi salvat, din cauza pierderilor masive de sange. El a decedat pe mal.

Lucas Ransom, originar din Romoland, era student la Universitatea din California, noteaza The Telegraph.

Potrivit serifului din Santa Barbara, tragicul incident a avut loc pe Surf Beach, plaja aflata in proprietatea bazei aviatice militare Vandeberg, dar deschisa publicului. Angajatii bazei au decis sa inchida plaja in acest weekend.

Ultimul atac de acest gen pe respectiva plaja a avut loc in anul 2008, cand un rechin alb a reusit sa muste din placa unui surfer, acesta din urma reusind sa scape nevatamat.

Peste 100 de atacuri ale rechinilor au fost inregistrate, in regiune, in ultimii 90 de ani. Circa 12 dintre acestea s-au soldat cu morti.

Majoritatea atacurilor au fost atribuite pradatorilor din specia Marele Rechin Alb. Este cel mai mare si feroce dintre rechini si poate ajunge la peste 6 metri lungime si peste 2 tone greutate.

Rechinii sunt o specie protejata in California si nu pot fi vanati. Autoritatile californiene avertizeaza cetatenii de pericolul la care se expun in aceasta perioada, din cauza rechinilor care se apropie tot mai mult de tarm.