Stapanii de cai din Marea Britanie au fost sfatuiti sa fie vigilenti, dupa ce inca doua cazuri de anemie infectioasa ecvina, cunoscuta sub numele febra de mlastina, au fost diagnosticate in randul unor animale care provin din Romania, relateaza cotidianul The Independent.

Primele doua cazuri au fost descoperite in ianuarie, pentru prima data in 34 de ani, ambele animale fiind originare din Romania.

O epidemie severa ar putea fi echivalentul celei de febra aftoasa din 2001, care a dus la moartea a 10 milioane de animale si a provocat pagube statului de 8 miliarde de lire.

"De la prima aparitie de anul acesta am lucrat din greu cu Uniunea Europeana sa reducem proactiv riscul in Marea Britanie, iar exporturile de cai facute de Romania sunt acum sever restrictionate si testate. Credem ca aceste cazuri din Marea Britanie au legatura cu cai care au parasit Romania inainte ca masurile sa fie aplicate", a declarat un veterinar-sef din cadrul Departamentului pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale.