​Doctorii din Italia au implantat o inima artificiala unui baiat in varsta de 15 ani, prima data cand o astfel de procedura este realizata pe un copil, a anuntat conducerea spitalului, citata de AFP. Chirurgii de la Spitalul de copii Bambino Gesu din Roma au efectuat operatia joi. Procedura a durat 10 ore.

Medicii de la spitalul din capitala italiana au afirmat ca sunt "rezervati" in ceea ce priveste starea baiatului.

"O inima artificiala permanenta a fost implantata pentru prima data unui pacient adolescent. Pana acum, acest tip de implant a fost efectuat doar adultilor", a precizat un comunicat din partea spitalului.

Inima artificiala are patru centimetri si cantareste 400 de grame. Doctorii au luat masuri speciale pentru a reduce riscul unei infectii.

AFP scrie ca inimile artificiale sunt utilizate de obicei in mod temporar pentru pacientii care asteapta transplanturi compatibile. Baiatul sufera insa de o boala care face imposibila o perioada mai lunga de asteptare.

Procedura "deschide noi perspective terapeutice si ofera sperante de viata" pentru toti pacienti cu afectiuni cardiace, au afirmat medicii din Roma.