O inregistrare video ce surprinde un politist in timp ce agreseaza o femeie in varsta de 57 de ani a fost data publicitatii duminica de mai multe site-uri media din Marea Britanie, ridicand din nou problema comportamentului abuziv al unora dintre oamenii legii, transmite AFP. Sergentul Mark Andrews poate fi vazut cum o ataca pe Pamela Somerville, dupa care o arunca violent in celula, facand-o sa se izbeasca cu capul de podea.

Imagini care au socat opinia publica britanicaFoto: Captura Youtube.com

Incidentul dateaza din 2008. Femeia, atunci in varsta de 57 de ani, a fost gasita de politisti dormind in masina ei, aflata pe un drum de tara, in districtul Wiltshire din sud-vestul Angliei. Somerville a fost arestata dupa ce a refuzat sa sufle in fiola.

Camerele de luat vederi din sectia de politie unde a avut loc incidentul il arata pe Andrews tragand-o pe femeie pe podea si impingand-o violent prin usa unei celule, facand-o sa se izbeasca cu capul de ciment.

Sergentul a fost condamnat pentru agresiune ce a provocat vatamare corporala, urmand sa-si afle sentinta marti. Politia din Wiltshire i-a prezentat femeii scuze in mod oficial.

AFP a scris ca incidentul din Wiltshire a dezvaluit inca o data comportamentul abuziv al unora dintre oamenii legii din Marea Britanie. Mai multi ofiteri au fost acuzati pentru comportament abuziv in timpul reuniunii G20 de la Londra, din 2009. Unul dintre politisti este anchetat dupa ce l-a lovit si l-a impins la pamant pe un vanzator de ziare, Ian Tomlinson. Acesta a murit la scurt timp dupa ce a fost agresat.

Un alt politist a lovit cu bastonul o activista pentru apararea drepturilor animalelor.

Potrivit unor statistici publicate saptamana trecuta, peste 2.000 de ofiteri de politie au avut anul trecut cel putin trei plangeri depuse pe numele lor.

Atentie, imagini extrem de violente!