Australienii au fost sfatuiti sa manance mai multa carne de camila, despre care producatorii afirma ca "este foarte sanatoasa", transmite ABCNews. Camel Industry Association intentioneaza sa introduca in meniul australienilor, pe o scara tot mai extinsa, carnea de camila.

Producatorii de carne de camila din tara au primit fonduri importante pentru a dezvolta piata interna si pentru a gasi solutii de crestere a milioanelor de camile salbatice ce traiesc in regiunea Central Australia.

Potrivit informatiilor, restaurantele si macelariile din regiune comercializeaza deja burgeri si carnati preparati din carne de camila. In plus, carnea de camila este vanduta magazinelor pentru animale.

Presedinta Camel Industry Association, Lauren Brisbane, a declarat ca odata ce industria respectiva se va dezvolta, cererea de carne de camila va creste la nivel national. Ea a adaugat ca austraoienii cheltuie 10 miliarde de dolari anual pentru mancare sanatoasa iar carnea de camila "este una foarte sanatoasa. Are cu 85% mai putina grasime decat cea de vita".

Asociatia a declarat ca cresterea camilelor va face din aceasta industrie o forta economica puternica in Australia. Brisbane a adaugat ca exista, de asemenea, o piata interna si internationala interesata pentru laptele si parul de camila.