Presedintele american Barack Obama si-a exprimat public, pentru prima data, frustrarea fata de adversarii care ii pun la indoiala religia si dreptul de a fi presedinte, relateaza Daily Telegraph. Reactionand la adresa conspiratiei potrivit careia s-ar fi nascut in Kenya, nu in Hawaii, Obama a spus: "Nu pot sa stau tot timpul cu certificatul de nastere lipit de frunte".

"Faptele sunt fapte. Am mai trecut prin ceva asemanator in campanie - este un mecanism, o retea de dezinformare care in era new media poate fi constant exploatata. Daca mi-as petrece timpul cu asta, nu as face prea multe," a declarat Obama intr-un interviu televizat.

Un sondaj recent a aratat ca aproape unul din patru americani - 24% - crede ca Obama este musulman, iar 30% dintre cei intervievati de revista Time considera ca musulmanii nu trebui sa aiba dreptul sa candideze la presedintie.

Acest sondaj a fost realizat dupa ce Obama si-a aratat sustinerea pentru construirea unei moschei langa Ground Zero, fostul amplasament World Trade Center.

Obama spune ca aceste zvonuri exista de cand a devenit persoana publica.

"Cu toate acesta, am castigat un loc in Senat pentru ca am avut incredere in capacitatea oamenilor de a trece dincolo de aceste prostii," a spus el.