Un influent rabin israelian a afirmat ca Dumnezeu ar trebui sa arunce o molima asupra palestinienilor si a liderului lor, pentru a-i ucide, intr-o predica patimasa sustinuta cu putin timp inainte de demararea negocierilor pentru pace din Orientul Mijlociu, programate sa demareze saptamana viitoare, relateaza Reuters.

"Abu Mazen (Mahmoud Abbas, n.r.) si toti acesti oameni diabolici trebuie ar trebui sa piara de pe acest pamant", a declarat rabinul Ovadia Yosef, liderul spiritual al partidului ultraortodox Shas, intr-o predica sustinuta sambata seara.

"Dumnezeu ar trebui sa-i loveasca pe ei si pe palestinieni - diabolicii dusmani ai Israelului - cu o molima", a spus preotul in varsta de 89 de ani, in discursul saptamanal adresat credinciosilor.

Rabinul nu este la primele declaratii de acest gen. In 2001, el a cerut nimicirea tuturor arabilor si a afirmat ca este interzis sa arati mila fata de acestia.

Ulterior, a precizat ca s-a referit doar la "teroristii" care au atacat Israelul.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si Mahmouod Abas urmeaza sa reia joi negocierile directe de pace la Washington, dupa o intrerupere de 20 de luni.