Oficialii rusi au demarat o investigatie impotriva unui ofiter de politie care a fost filmat in timp ce lovea un demonstrant pasnic, in timpul unui miting al opozitiei desfasurat la Sankt-Petersburg, in 31 iulie, transmite The Moscow Times. O inregistrare a incidentului a fost postata pe YouTube in aceeasi zi.​

Un atac violentFoto: Captura Youtube.com

Potrivit informatiilor, politistul i-a injurat pe demonstranti, dupa care l-a atacat pe unul dintre protestatari, tragandu-l de par si lovindu-l in cap cu un baston de cauciuc.

Actiunile politistului au provocat un adevarat scandal, bloggerii rusi lansand o campanie online pentru a-l identifica pe ofiter si a cere punerea lui sub acuzare.

Marti, politia din Sankt-Petersburg a anuntat ca l-a identificat pe ofiter, pe care l-a sanctionat disciplinar. Politistul sustine ca a reactionat in acest fel dupa ce a fost jignit de un manifestant.

Politistul este cercetat pentru folosirea excesiva a fortei si, daca va fi pus sub acuzare si gasit vinovat, risca 10 ani de inchisoare. Superiorii sai ar putea fi si ei sanctionati.

Comisia care ancheteaza cazul a ceerut martorilor sa ofere mai multe inregistrari video.

Filmul poate fi vizionat aici. Incidentul incepe in min. 7:20.