Franta, criticata in strainatate pentru politica sa de expulzare a tiganilor, "nu are lectii de primit", a declarat joi ministrul francez al imigratiei, Eric Besson.

"Franta este tara europeana care respecta cel mai mult drepturile strainilor si respectiv ale strainilor aflati intr-o situatie legala neclara sau - ca sa fim mai modesti - una dintre tarile cele mai respectuoase, deci nu avem lectii de primit", a afirmat ministrul pentru postul France 2, citeaza Agerpres.

"Am acordat anul trecut 170.000 de permise de sedere indelungata. Am devenit a doua tara din lume dupa Statele Unite in materie de azil, am trecut inaintea Canadei. Deci, Franta aduce o contributie semnificativa la usurarea saraciei din lume", a adaugat Besson.

Parisul a trimis joi la Bucuresti 70 de tigani, primele expulzari de la anuntarea de catre presedintele Nicolas Sarkozy a masurilor de securitate vizand aceasta populatie pentru care Romania solicita un plan de integrare european.

Aceste masuri sunt "deplin conforme cu regulile europene", s-a aparat miercuri Ministerul francez al Afacerilor Europene, cerand Comisiei Europene sa colaboreze la reinsertia tiganilor in tara lor de origine.