Rusia continua sa fie cuprinsa de furia focurilor aprinse de temperaturile neobisnuit de ridicate pentru aceasta regiune, de indiferenta factorilor de resort, precum si de lipsa banilor pentru asigurarea unei protectii optime impotriva incendiilor, scrie Moskovski komsomolet. Numai de la inceputul acestei saptamani, suprafata cuprinsa de flacari s-a marit cu aproape 45.000 de hectare. Numarul victimelor a urcat la 40.

Piata Rosie, invaluita in fumFoto: Agerpres

In noaptea de marti spre miercuri, un fum gros a invaluit capitala, iar mirosul de ars a ajuns chiar in tunelurile adanci ale metroului. In unele statii se distribuie masti chirurgicale, care sa-i ajute pe oameni sa respire mai usor.

Moscovitii spun ca asa ceva nu au mai vazut de la inceputul anilor 1970.

Luna august nu se dezminte nici anul acesta de renumele de cea mai "prapastioasa" luna pentru Rusia. In august a avut loc, printre altele, puciul din 1991. Tot in august s-a scufundat submarinul Kursk, a avut loc atentatul concomitent de la bordul a doua avioane si tot in august a izbucnit razboiul cu Georgia. Iar acum sunt incendiile care fac ravagii de mai bine de o saptamana si care par imposibil de stapanit.