Fortele coalitiei "pierd razboiul impotriva talibanilor" din Afganistan, a declarat presedintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, intr-un interviu pentru Le Monde, citat de AFP. "Comunitatea internationala, din care face parte Pakistan, pierde razboiul impotriva talibanilor. Acest lucru se intampla mai ales pentru ca nu am reusit sa le castigam inimile si mintile", a declarat acesta.

"Intaririle militare nu constituie decat o parte mica din raspuns. Pentru a castiga sustinerea populatiei afgane, trebuie sa ii aduci dezvoltare economica si sa ii demonstrezi ca se poate nu numai sa iti schimbi viata, ci si sa ti-o ameliorezi", a continuat el.

Zardari a spus ca fortele NATO au "subestimat situatia de pe teren" in Afganistan.

Precizarile sale au venit dupa ce documentele militare secrete publicate de Wikileaks au generat indoieli cu privire la presupusele legaturi dintre talibani si serviciile pakistaneze de informatii.

Zardari a promis ca va dezmiti acuzatiile si in cadrul intalnirii cu premierul britanic David Cameron, care va avea loc vineri.

"Razboiul impotrvia terorismului trebuie sa ne uneasca, nu sa ne puna in opozitie. Voi explica fata in fata ca tara mea este cea care plateste cel mai mare pret constand in vieti umane pentru acest razboi", a adaugat Zardari.