Zeci de turisti straini, aflati in vacanta in statiunea Sunny Beach, au cerut despagubiri si anulari ale sejurului dupa ce o pana de curent a afectat coasta bulgara a Marii Negre, transmite Novinite. Pana de curent produsa vineri a afectat mai multe statiuni din regiune.

Presedintele sindicatului patronilor de hoteluri din Sunny Beach, Elena Iordanova, a declarat ca in statiune se afla in prezent circa 300.000 de turisti. Numerosi turisti au fost nevoiti sa plece inainte de terminarea sejurului din cauza penei de curent, care a dus la lipsa aerului conditionat si a apei calde.

Novinite citeaza publicatia rusa “Komsomolskaya Pravda” care a ironizat problemele cu care se confrunta Bulgaria, cerandu-le rusilor "sa nu uite sa-si impacheteze lumanari" daca intentioneaza sa mearga pe litoralul bulgaresc.

Compania nationala bulgara de electricitate (NEK), care detine doua dintre transformatoarele afectate, a spus ca va relua furnizarea de energie sambata dupa-amiaza.

UPDATE: Autoritatile bulgare au anuntat sambata dupa-amiaza ca au reusit sa repare cele doua transformatoare electrice stricate.