Un cargo rusesc fara echipaj uman a esuat in tentativa de andocare la Statia Spatiala Internationala, anunta Interfax, care il citeaza comandantul statiei orbitale, transmite Reuters.

Carogul Progress "se indeparteaza de noi", a spus cosmonautul Alexander Skvortsov. El a adaugat ca nava "se invarte incontrolabil" si ulterior a precizat ca a disparut din campul vizual.

Oficiali ai NASA au declarat ca tentativa de andocare a fost un esec "telemetric". Incercarile de andocare pe statia spatiala au fost excluse pentru ziua de azi, NASA sugerand ca acestea sa fie reluate peste doua zile, informeaza BBC.

Nava transporta alimente, combustibil si alte provizii, insa in prezent, esecul tentativei de andocare nu reprezinta un pericol, deoarece statia este "destul de bine aprovizionata". Cei sase astronauti de pe statia spatiala nu au fost pusi in pericol in timpul incidentului.

Proiectul ISS reprezinta un parteneriat intre SUA, Rusia, Europa, Japonia si Canada. Acesta are in prezent un echipaj format din trei rusi si trei americani. Statia functioneaza ca un laborator de cercetare pentru diverse experimente intr-un mediu cu gravitatea scazuta, precum si ca o platforma pentru testarea echipamentelor utilizate in traficul din spatiu.