O aeronava ce efectua o cursa intre capitala taiwaneza Taipei si orasul Shanghai, din estul Chinei, a aterizat pe un aeroport chinez dupa ce un pasager le-a spus "in gluma" insotitorilor de zbor ca are explozibili in geamantan, transmite FoxNews. Pasagerul a fost retinut la aterizarea pe aeroportul din Hangzhou, iar autoritatile au verificat avionul.

Bruce Chen, purtator de cuvant al companiei China Airlines, a declarat ca aparatul a aterizat in siguranta la Hangzhou. Autoritatile chineze l-au arestat pe barbat, identificat doar cu numele de Lin. Acesta calatorea cu pasaport american si "nu parea sa fi baut in mod excesiv", a spus Chen.

"Pasagerul le-a spus foarte calm insotitorilor de zbor ca are explozibili in bagaje. Dupa ce avionul a aterizat la Hangzhou, a fost verificat cu mare atentie insa nu a fost descoperit nimic", a declarat Chen. Barbatul le-a spus politistilor ca "a facut o gluma".

Aeronava a ramas pe aeroport circa patru ore, dupa care si-a continuat zborul spre Shanghai, unde a aterizat fara probleme.

Zborurile regulate directe intre China si Taiwan au fost reluate in 2008, iar in prezent exista circa 270 de curse saptamanale intre ele.