Presedintele american Barack Obama a criticat-o dur pe Sarah Palin, fosta candidata republicana la postul de vicepresedinte al SUA. "Ultima oara cand am verificat, Sarah Palin nu era o experta pe probleme nucleare", a declarat Barack Obama, citat de AFP. Replica vine dupa ce Palin l-a acuzat pe Obama de naivitate pentru incheierea unui acord cu rusii.

"Nicio administratie din istoria Americii nu cred ca ar fi considerat ca trebuie facut un astfel de pas pe care presedintele Obama tocmai l-a realizat", a declarat Sarah Palin. "E ca si cum ar iesi pe terenul de joaca mai multi copii, pregatindu-se sa se lupte, si la un moment dat unul dintre copii spune: Haide, loveste-ma peste fata si eu nu am sa ma revolt. Fa ce vrei cu mine", a continuat aceasta.

Presedintele american, Barack Obama si cel rus, Dmitri Medvedev au semnat, joi, la Praga, noul Tratat Start de reducere a armelor nucleare. Liderul de la Casa Alba intampina insa dificultati in efortul de ratificare a tratatului in Senat. Obama a respins ferm criticile lansate de republicani si a anuntat ca mai degraba tine cont de sfaturile consilierilor de top pe probleme militare, decat de cele ale lui Palin.

"Daca secretarul apararii si presedintele Statului Major sunt de acord cu aceasta, probabil ca voi tine cont de sfatul lor si nu de cel al lui Sarah Palin", a precizat el.