Ancheta justitiei din Singapore a stabilit ca fostul diplomat roman Silviu Ionescu a fost cel care a condus masina ambasadei Romaniei, in momentul in care a avut loc accidentul mortal de pe 15 decembrie anul trecut. Anuntul a fost facut de anchetatorul Victor Yeo, care a pronuntat verdictul dupa audierea a 54 de martori, in sase zile, informeaza Channel News Asia.

Autovehiculul, un Audi negru, apartine Ambasadei Romaniei la Singapore si a fost implicat in doua accidente, in jurul orei 03.00. Trei persoane au fost ranite, iar una dintre victime - Tong Kok Wai, in varsta de 30 de ani - a murit 10 zile mai tarziu.

Cantareata coreeana de opera Jeong Ae Ree, cu care Silviu Ionescu si-a petrecut o parte din seara in care a avut loc accidentul, a declarat in fata anchetatorilor ca fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei la Singapore a consumat alcool inainte sa circule cu masina. Aceasta a fost primul martor al anchetei demarate in acest caz.

Potrivit femeii, in seara zilei de 14 decembrie a mers impreuna cu fostul insarcinat cu afaceri in Singapore in mai multe localuri, inclusiv la un hotel unde romanul a baut vin alb. Jeong Ae Ree a declarat in fata instantei ca Silviu Ionescu a luat-o de acasa, cu un Audi negru condus de soferul sau. Dupa cateva pahare de vin alb, fostul diplomat roman a invitat-o la o petrecere, intr-un alt local. La un moment dat, soferul a inlaturat steagul tarii de pe masina, inainte ca Ionescu sa se urce la volanul masinii, sustine aceasta.

Diplomatul a fost pus oficial sub urmarire penala pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii pe 3 februarie, cand procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica l-au audiat si i-au adus la cunostinta acuzatiile. Silviu Ionescu a fost suspendat de MAE pe perioada anchetei. Procedura intr-un caz in care este implicat un diplomat in tara in care este acreditat se deruleaza in statul din care provine acesta.