Jurnalistul britanic Paul Martin, arestat acum aproximativ o luna de zile de autoritatile Hamas din Fasia Gaza, a fost eliberat joi, au declarat avocatul barbatului si un oficial din cadrul Ministerului de Externe britanic.

Paul Martin a fost retinut pe 14 februarie si este primul cetatean strain arestat in Gaza de la preluarea puterii de catre gruparea Hamas in 2007. Acesta venise sa depuna marturie la procesul unui palestinian, fost colaborator de-al sau pentru un documentar realizat in 2008, acuzat de colaborare cu Israelul.

Martin a parasit Fasia Gaza imediat ce a fost eliberat iar autoritatile l-au avertizat sa nu se mai intoarca.

"Sunt fericit ca sunt liber", a declarat acesta Barbatul a fost transportat intr-un vehicul blindat, ce apartine consulatului britanic, pana la Erez, punct de trecere in Israel, scrie New York Times.

Autoritatile Hamas nu au dat prea multe detalii cu privire la motivul pentru care a fost retinut jurnalistul britanic, insa au precizat ca acesta acesta a incalcat anumite prevederi de securitate dupa ce a "incercat sa angajeze un numar mare de translatori si soferi" si a vizitat tunelurile contrabandistilor palestinieni de la granita cu Egiptul, a declarat Mahmoud Zahar, cel mai influent lider Hamas din Gaza.