Doi agenti de securitate ai Pentagonului au fost usor raniti dupa ce un barbat a deschis focul asupra lor, joi seara, langa statia de metrou de la Pentagon. Din cauza incidentului, sediul central al Departamentului Apararii a fost inchis temporar, informeaza Le Figaro. "S-a deschis focul. Doi agenti de securitate ai Pentagonului, precum si atacatorul au fost raniti", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al institutiei americane, Wendy Snyder.

"Toti trei au fost transportati la un spital din apropiere", a precizat el. Din primele informatii, atacatorul este un cetatean american, a declarat Richard Keevill, oficial al agentiei, responsabil cu asigurarea securitatii. Suspectul "parea destul calm" pe masura ce se apropia de intrarea in Pentagon, a explicat el. "Atunci cand agentii i-au cerut permisul de trecere, (...) el a scos o arma din buzunar si a inceput sa traga", a precizat oficialul. "Nu a spus nimic", a continuat el, adaugand ca politia a deschis si ea focul.

Atacatorul este in stare critica, iar ranile celor doi agenti sunt superficiale. Pentagonul s-a redeschis mai tarziu, cand responsabilii au anuntat ca pericolul a fost inlaturat. Autoritatile au anchetat posibilitatea ca o a doua persoana sa fie implicata in acest atac. Societatea care administreaza metroul de la Washington a anuntat ca responsabilii de la Pentagon au descoperit "pachete suspecte" in statie. Purtatorul de cuvant al Pentagonului a declarat, insa, ca nu este la curent cu astfel de informatii.

Autoritatile nu au furnizat nicio informatie privind cauzele acestui atac. "Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei, incidentul a avut loc pe trotuarul de langa statie", au explicat responsabilii de la metrou, intr-un comunicat.

Dupa atentatul de la Pentagon din 11 septembrie 2001, peretii cladirii au fost consolidati si intrarea de la statia de metrou a fost reconstruita, pentru o siguranta mai mare. O scara rulanta care conducea direct la intrarea in Pentagon a fost inchisa.