Ministerul Afacerilor Externe informeaza miercuri cetatenii romani ca zborurile catre si dinspre Grecia au fost anulate in cursul acestei zile, din cauza grevei controlorilor de trafic aerian. Miscarea de protest a paralizat reteaua de transport din Grecia si a blocat mii de pasageri pe aeroporturile din intreaga tara, a relatat EarthTimes.

Greva generala de 24 de ore a fost organizata de cele mai mari sindicate din companiile de stat si private. Peste trei milioane de angajati din sectorul de stat si cel privat participa la miscarea de protest. Printre grevisti se numara angajati din ministere, din consilii locale, din spitale, scoli, universitati, banci si tribunale, precum si muncitori din sute de companii.

Greva de miercuri afecteaza transporturile feroviare, rutiere, maritime si aeriene. De asemenea, jurnalistii eleni au anuntat ca participa la miscarea de protest.

Functionarii protesteaza fata de intentia guvernului de a reduce salariile si pensiile si de a reface sistemul de taxe.

Sindicatele sunt nemultumite de masurile de austeritate anuntate de guvernul de la Atena. Institutiile europene de la Bruxelles au solicitat cabinetului elen implementarea de masuri drastic pentru a reduce deficitul national. Deficitul Greciei este de 12,7%, de patru ori mai mare decat permit legile din zona euro, iar datoria publica este de 300 de miliarde de euro.

Greva de miercuri este cea de-a doua actiune de protest majora dupa ce Atena a anuntat masuri pentru a reduce deficitul bugetar.